Хасково

Желязка Белчилова и компания на бис за „Хасково джаз“

Джаз фестТретата нощ от фестивала „Хасково джаз 2013“ мина при голям успех на открито в центъра на града.
Меломаните можаха да се насладят на едночасовия концерт на певицата Желязка Белчилова, Крис Желев – кахон, Светлин Стайков – китара и Александър Леков – бас.
 
Джаз фестМладите музиканти се представиха с класни пиеси и си заслужиха бурните аплодисменти на публиката. Формацията изпълни и авторското си арт парче „Дъх на души“, а в края на концерта Желязка Белчилова и компания бяха извикани на бис.
 
Белчилова е позната на почитателите на джаза в региона от участията й в две от изданията на димитровградския младежки джаз фест. Певицата вече завърши АМТИИ-Пловдив и сега се е отдала на музикалната си кариера. Тя е едно от красивите лица в набиращия скорост квартет „Compact Voices“, където са още Светлина Койчева, Ивелина Събева и Рамела Марукян.
 
Джаз фестС джазмените пристигна и педагогът в пловдивската академия доц. Петър Салчев, който е редовен участник в „Хасково джаз“.
 
Утре, 26 септември, фестивалът продължава с концерт на австрийците Матиас Лохер и Ева Кламфер от 18 часа в театър „Иван Димов.“ След тях са музикантите от „Христо Йоцов квинтет“, а вечерта приключва с джем сешън в Младежкия център със „Станислав Арабаджиев трио“. 
 
Джаз фест  Джаз фест 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button