Спорт

10 от „Любимец“ паднаха от ЦСКА с 0:3

"Любимец"Футболистите на „Любимец“ загубиха домакинството си на ЦСКА с 0:3 в среща от 10-ия кръг на „А“ група.

Мачът започна отлично за любимчани, които играха като равен с равен с „армейците“. В 4-ата минута Мирослав Будинов развинти „червената“ защита, нахлу в наказателното поле и шутира покрай вратаря, но топката излезе в аут. 5 минути по-късно отново Будинов изведе прекрасно Дончо Атанасов, но последният не успя да порази целта.

В средата на първото полувреме ЦСКА взе инициативата и в 23-ата минута халфът Ивайло Чочев откри резултата след центриране на Неманя Милисавлевич.

В 36-ата минута Християн Кировски пропусна да удвои резултата след непростим пропуск сам срещу вратаря. Две минути по-късно обаче македонецът се реваншира като се откъсна зад защитата на домакините и бе фаулиран на границата на наказателното поле от Величко Величков. Съдията Атанас Димитров вдигна директен червен картон на защитника и така „Любимец“ трябваше да доиграе срещата с човек по-малко. Неприятностите за любимчани тепърва предстояха, защото Марсиньо реализира фамозен гол след прекия свободен удар.

Второто полувреме започна с положение за ЦСКА след силен далечен удар на Емил Гъргоров. Последва и шут на Кировски като по чудо топката не влезе в мрежата на домакините. Неговите усилия обаче се увенчаха с успех в 65-ата минута, когато засече с глава центриране на Антон Карачанаков и така направи резултата класически.

До края на срещата последваха още пропуски за ЦСКА, а най-добрата възможност за гол за домакините се откри пред Антон Огнянов, който отправи хубав удар в 83-ата минута, но вратарят Томас Черни изби топката в корнер.

Така „Любимец“ остана на осмата позиция във временното класиране с актив от 13 т. В следващия кръг любимчани гостуват на „Локомотив“ (Пловдив).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button