Регион

Разтовариха дома за бежанци в Любимец, има дори свободни места

Бежанци, илюстрация125 сирийски граждани са преминали нелегално българо – турската ни граница през последното денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР. В сравнение с вчера цифрата е два пъти по-голяма.

Добрата новина е, че с отварянето на новия център за настаняване в София в кв. „Военна рампа“, двата дома за бежанци в Хасковско са разтоварени откъм хора.

В транзитния център в Любимец, където капацитетът е 300 души, в момента има 9 свободни места. За цялата страна пренастаняването е едва 28 души, допълват от МВР. Общият капацитет на всички поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на Министерството на вътрешните работи е 2850 души.

Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване, допълват от пресцентъра на МВР.

От там уверяват, че към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка. От всички 291 души в дома в Любимец едва десетина се нуждаят от лекарска помощ. Майка и дъщеря са настанени в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Хасково. Лекуват се шестима хипертоници. Медиците полагат грижи и за четирима бежанци, болни от диабет.

Бременните жени, настанени в Любимец са шест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button