Спорт

Димитровград възражда женския волейбол

ВолейболВ Димитровград са се заели сериозно да възродят женския волейбол. 
Повод за оптимизъм са и последните резултати на отбора на клуб „Раковски“ при момичетата до 15-годишна възраст. Младите надежди спечелиха бронзовите медали от силния турнир в Средец. Там димитровградчанки играха срещу съставите на домакините, Чирпан и Бургас. Успехът на възпитаничките на треньора Петър Ташев е значим, защото останалите тимове бяха все от по-големи състезателки – девойки младша възраст.
 
Волейболистките на „Раковски“ се представиха достойно срещу „Средец“ и „Чирпан“ като загубиха срещите с по 1:3 гейма. В спора за третото място димитровградчанки надвиха „Бургас“ с 3:2 гейма.
„Момичетата растат – има напредък. Играха добре, но хубавото е, че имат още по-голям потенциал“, похвали своите Ташев. 12 волейболистки от „Раковски“ участваха в турнира.
 
Следващото им състезание е от 25 до 27 октомври в Бургас. Девойките младша възраст в клуба пък ще играят от 18 до 20 октомври на турнир в Казанлък.
 
Ташев сподели, че интересът към волейбола в Димитровград расте и все повече родители записват децата си в клуба. Той изрази и притеснението си, че трудно се работи с 20-23 деца на тренировка. По тази причина наставникът ще поиска от общината да му бъде придоставена за тренировки и волейболната зала в бившия минен техникум. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button