Хасково

129 първолаци се заклеха в „Христо Смирненски“

Клетва129 първокласници се заклеха като ученици на хасковското ОУ „Христо Смирненски“. Това стана на патронния празник на школото.

Традицията е въведена от миналата учебна година. Директорът Венко Точевски сподели, че е взаимствал идеята при посещение в Полша. По неговите думи децата трябва да се приобщават към общочовешките ценностите – да уважават своите съученици, учители и родители.

Клетва„Аз първокласникът, тържествено обещавам да уча и пиша редовно домашните си, да уважавам моите родители, учители и другарчета, да пазя чисто моето училище“, се заклеха първолаците в училищния салон пред погледите на своите родители.

След клетвата отговорниците на петте паралелки подпечатаха с пръсти свитъка с даденото обещание, който ще се пази в училището и ще им бъде връчен при завършването. Класните преподаватели пък посветиха символично първолаците като ученици на „Христо Смирненски“ като минаха с гигантски молив над главите им, който децата докосваха.

Всички бяха поздравени от вокалната група към училището. Първокласниците получиха и почерпка – торбички с лакомства. По-големите пък имаха спортен празник в двора на училището, където играеха футбол, баскетбол и народна топка. Общо 827 са учениците в ОУ „Христо Смирненски“.

 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва
 Клетва  Клетва

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
благодарен_родител
благодарен_родител
30.09.2013 16:40 16:40

Двете ми деца учиха в “ Смирненски“. Благодарна съм на учителите – винаги правеха много интересни и стойностни неща за децата.

Сега и този ритуал. Уникален!!! Съседката ни има първокласник- много им хареса на цялото семейство.
Браво, „Смирненски“!!! Най- доброто училище!!!

ДА
ДА
30.09.2013 17:37 17:37

АБСОЛЮТНО ВЯРНО! БЯХ НА ТЪРЖЕСТВОТО НА ПЛЕМЕННИКА – МНОГО МИ ХАРЕСА!
МОИТЕ ДЕЦА СА МАЛКИ, НО ВЕЧЕ СМЕ РЕШИЛИ, ЧЕ ЩЕ УЧАТ В СМИРНЕНСКИ!!!

Back to top button