Хасково

24.6 тона сирене и 10 тона кашкавал изчезнаха от Държавния резерв

Полиция, архивЗа липсата на 24 671 кг сирене и 10 000 кг кашкавал от държавния резерв са сигнализирали ОДМВР-Хасково от ТД „Държавен резерв“ – Пловдив в края на седмицата.

В четвъртък от дирекцията в Пловдив направили изненадваща проверка на склада, който се намира на бул. „Съединение“ в сградата на „Българско сирене“ АД. След извършена инвентаризация държавните служители установили, че липсват въпросните млечни продукти и по факс сигнализирали разследващите органи. 

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че са присвоени близо 35-те тона сирене и кашкавал, съобщи говорителят на Районна прокуратура Цвета Пазаитова.

По разпореждане на наблюдаващия прокурор Делчо Лавчев са предприели незабавни действия по извършване на оглед в складовата база на „Българско сирене“ АД, където се  съхраняват заделени стоки за държавен резерв и военновременни запаси, в случая млечни продукти, съобщиха от пресслужбата на полицията.

Предприети са мерки за недопускане на незаконно изнасяне на останалото на съхранение в дружеството сирене.

„Българско сирене“ АД има  договор с държавния резерв от 2008 година, към който има подписан Анекс три години по-късно. От началото на година дружеството не функционира, но то е собственик на земята и постройките. Част от тях са отдадени под наем да други две фирми, произвеждащи мляко и млечни продукти.

Според източници  на Haskovo.info от бранша, резерв в областния град няма отдавна. От години тоновете сирене и кашкавал, които се съхранявали във въпросния склад били разпродадени. При планови проверки липсващите количества били възстановявани от друга хасковска фирма, която след това е изтегляла продукцията си от склада. Проверката в четвъртък обаче е била изненадваща и затова е установила липса на близо 35 тона млечни продукти.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
30.09.2013 14:28 14:28

Какъв коментар,директно на въжето,изроди крадливи,цигански народ.Едно време Митю дебелия направи същото с помоща на…и сега се повтарят нещата.Ние сме мърша а не народ…

Анонимен
Анонимен
30.09.2013 14:39 14:39

Комунистите са окрали сиренето и кашкавала, както навтемето крадяха мандрите…..Гей Станишев и Местан паша

Крас
Крас
30.09.2013 19:52 19:52

Бившите собственици К.Л И Х.О.изпраха с тази мандра парите на един софийски олигарх,от името на фирмата,понеже има права за износ изнесоха боклуците на десетки нелегални мандрички в Европа,Австралия,Канада и къде ли още не.Сега тия двамата се занимават с възобновяеми енергийни източници и им дреме на .. за държавния резерв.
Много,много гнлиоч има около тази фирма.

нормално
нормално
30.09.2013 22:00 22:00

Ха-хааа,нали в тоя сайт скоро бяха писали как БСП-то отпразнували годишнина от Септемврийското вьстание,припомнили са си шумкарските времена като обираха мандрите.

Анонимен
Анонимен
01.10.2013 10:11 10:11

Договора е подписан по Боково време, не се е*авай с комунистите!!!

Back to top button