Хасково

Половината випуск на Икономиката ще стажува в банки

ФСГ "Атанас Буров", архивПоловината випуск на ФСГ „Атанас Буров“ ще стажува в хасковски офиси на банки и застрахователни компании.

Става въпрос за гимназистите от 10 до 12 клас, които имат право да участват в ученическите практики, съобщи директорът Цанко Цанков.

Общо 160 гимназисти ще стажуват тази учебна година в Хасково. Броят им е двойно по-голям от този през 2012-2013. По думите на Цанков причината за големия наплив е фактът, че практиката е платена. Децата получават по 300 лв. за 240 часа стаж. Средно часовете се изработват за около 3 месеца.

От ФСГ са изготвили и критерии, по които може да се участва в практиките. Децата трябва да имат успех по-висок от добър 4, да нямат наказания, бонус е участието в състезания.

Заради многото кандидати през тази учебна година гимназистите ще са разделени на две групи. Първите 80 ще стажуват до края на 2013-а, а останалите след Нова година, обясни Цанко Цанков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button