Хасково

„Къртицата“ още се спотаява в ИАРА

ИАРАИнспекторът в ИАРА-Хасково, който работи в комбина с бракониерите, все още е на служба в агенцията, научи Haskovo.info.

На 17 септември любители риболовци подадоха сигнал за „къртица“ в ИАРА. За случая бе информиран началникът на сектора в Хасково Костадин Костадинов, както и изпълнителният директор на ИАРА Майдън Сакаджиев.

Подозренията към държавния служител са, че е прикрил десетина сигнала за бракониерски улов, подадени от рибари на телефон 112.

Тогава Костадинов заяви, че по случая се извършва проверка. Той уведоми и централното ръководство на ИАРА, откъдето обаче все още не предприемат нищо по скандалния случай.

Риболовците подали сигнала пък се заканиха, че ако „къртицата“ остане на работа, ще уведомят за случая земеделският министър Димитър Греков.

Междувременно за септември от ИАРА конфискуваха от бракониери 2 лодки, 2 гребла, 9 хрилни мрежи с обща дължина 570 метра, 3 въдици, кепче, 7 тапи, 3 макари. Съставените актове са общо 14. Те са за риболов с повече въдици, без билет и за улов на маломерни рибки.

37 кг риба, освободена от бракониерските мрежи, пък е дарена на Старческия дом на Кенана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.09.2013 18:42 18:42

kajete pone koi e da se pazim ot nego

5225
5225
30.09.2013 19:51 19:51

Болни мозъци,престанете да занимавате хората с вашите глупости.
Къртици,мъртици,нещете ли и подводници глупци.Почнете от магазините,да не се продава риба без произход и документи при изкупуването да да…

Анонимен
Анонимен
30.09.2013 19:57 19:57

dokumenti moje da se vzemat ot vseki arendatorski qzovir s edin dokument prekarvat 1 ton riba a iara kato prodavat riba po magazinite skrito dali im iskat dokument za proizhod pitaite valio ot iara toi znae nai dobre

Back to top button