Хасково

Тракийското дружество почете своите ветерани

Тракийци, архивСреща с юбиляри и дългогодишни активисти на тракийското движение организираха Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково и читалище „Тракия“. Проявата бе по повод 100 годишнината от разорението на тракийските българи. Сред дошлите бе и Руса Кирекчиева, която наскоро отбеляза вековния си юбилей.

Прекланяме се пред силния ви тракийски дух, с който пазите историческата памет и пренесохте през годините своя идеал, казаха в приветствията си председателят на дружеството Кирил Сарджев и заместник – областният управител Иван Станчев. Прочетени бяха приветствени адреси от председателя на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, от генералния консул на България в Одрин Любомир Попов. Всички ветерани получиха благодарствени грамоти.

Дамската вокална група „Тракийска дъга“ при дружеството изпълни народни песни, а епизод от телевизионния сериал за капитан Петко войвода припомни подвизите на закрилника на християнското население.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тракиец
Тракиец
04.10.2013 10:11 10:11

Хубава инициатива, НО това дружество нищо не прави, за да привлече по- млади наследници. Какво ще се случи с вас, когато си отидат тези хорица?

Back to top button