Хасково

Чаша вино, плодове и подаръци за възрастните от Дома и Дневния център

ПразникътС чаша вино и плодове директорът на Дома за стари хора на Кенана Вълко Пехливанов зарадва 182- мата му обитатели. Поводът е Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.

Към френския привкус от Дома прибавиха тържествен обяд и забавление. Специален поздрав към живеещите на Кенана отправи женската вокална група от село Войводово. Техните внуци също зарадваха възрастните хора от Дома.

Празнуващите получиха поздравителни адреси от изпълняващия длъжността областен управител на Хасково Кадир Исов и кмета на Хасково Георги Иванов. С тях те им пожелаха здраве и дълголетие, а на техните синове и дъщери да не забравят, че мъдростта на техните родители е здравата основа, на която уверено стъпват, а отрудената им десница дава най-истинската топлина.

Празникът Празникът

ПразникътВ Дневния център за възрастни хора в Хасково пък директорът Живка Генева още със започването на тържеството накара обитателите на институцията да се усмихнат като ги приветства с думите:

Рано сутрин от зарана
дядовци и баби със бастун и бавна крачка
се клатушкат към нашата пенсионерска забавачка.
Живка от вратата е готова пак със задача нова.
Марго – мед. сестра раздава на обяд най-важното храната.
Николинка пък е яхнала метлата.
Тя пък се грижи за реда и чистотата.
ПразникътКака Снежка се обажда,
тя на потребителите винаги угажда.
Туй е нашта орисия!
От дневния режим понякога се получава пълна олелия.
Но ние от сърце благодарим, че сте тук.
Да пеем и танцуваме и заедно да празнуваме.  

Обитателите на Дневния център получиха подаръци, изработени от децата от Дом „Марина“ и Центъра за обществена подкрепа. Поздрав отправиха и танцьорите от Клуб по спортни танци „Гранд“ и ансамбъл „Златна Тракия“. Домакините също се включиха в тържеството със стихове и песни.

Празникът Празникът
Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button