Хасково

Бежанците в областта 200 над капацитета, ваксинират ги

Бежанци, илюстрация94 души са преминали нелегално българо – турската граница през последното денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР. 70 от тях са сирийски граждани. С тях капацитетът на настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР в цялата страна – 2850 лица, е надхвърлен с 222 места.

В дома в Пъстрогор в момента има настанени 455 бежанци, а в Любимец – 350. Капацитетът и на двата центъра е по 300 души.

Няма тежко болни, няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка, допълват от МВР.

Въпреки това всички деца бежанци от 13-месечна до 15-годишна възраст да бъдат имунизирани с петвалентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенца, полиомиелит. Месец по-късно ще бъдат имунизирани с тривалентна ваксина срещу морбили, паротит, рубеола. По този начин ще бъде осигурена защита срещу осем основни заразни болести, съобщават от Министерството на здравеопазването. Все още не е ясно кога ще започне ваксинирането на децата.

До края на седмицата чрез структурите на РЗИ на всички бежански центрове ще бъдат доставени дезинфектанти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button