Хасково

Държавата и обществото в дълг към пенсионерите

ПразникИзпълнения на гайда посрещнаха пенсионерите, дошли в Драматичния театър „Иван Димов” да отбележат Международния  ден на възрастните хора.  На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото, каза поетесата Нина Момчилова, която откри тържеството, организирано от Съюза на пенсионерите в Хасково със съдействието на общината.

Председателят на Общинския съвет Иван Иванов прочете поздравителния адрес на кмета Георги Иванов. Ваша е заслугата за изграждането  на Хасково, желая ви сили и дълголетие, се казва в  него.

ПразникДържавата и обществото ни са в дълг към българските пенсионери, към нашите бащи и майки, към всички бедни и самотни възрастни хора, подчерта председателят на Съюза на пенсионерите Надежда Иванова. Тя похвали активните пенсионерски клубове в Конуш, Динево,  Узунджово, Стамболийски и други села, в  хасковския квартал „Поройни”, който има над 115 членове.

Певчески състави от Войводово, кв. „Остров Куба” и други пенсионерски клубове в общината  изпълниха концертна програма.

1 октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г.. Икономическите проблеми, демографската криза, желанието на младите хора да търсят реализация в чужбина водят до постоянна тенденция на застаряване на обществото ни. Все повече са населените места, включително в Хасковска област,  в които има само възрастни хора.

 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button