Хасково

Предписаха на мръсен цех за закуски да се изчисти

Баничка, илюстрацияХасковски цех за тестени закуски е с предписание за подобряване на хигиенното състояние. Помещението трябва да се боядиса, почисти и дезинфекцира, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните.

С предписания са и два цеха в Димитровград. Единият е за производство на сладкарски изделия, а другият – на закуски. При проверката инспекторите са установили, че етикетите на произвежданите стоки не са изрядни.

Трита цеха имат срок от един месец да отстранят нередностите. Ако обаче не го направят ще бъдат глобени. Санкцията по закон е между 1000 и 2000 лева.

От Областната дирекция по безопасност на храните допълниха, че продължават проверките на бюфети,  павилиони, кухните и столове в училищата и детските градини в региона. Тематичната акция ще приключи в края на октомври, когато ще бъдат отчетени резултатите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.10.2013 13:29 13:29

globjavaite i zakrivaite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button