Хасково

Болницата отдели 40 легла за евентуална епидемична вълна сред бежанците

Инфекциозно отделениеТретият етаж от сградата, където се помещава Инфекциозното отделение на МБАЛ – Хасково е готов да посрещне евентуална епидемична вълна сред бежанците у нас. Помещенията са почистени, а 40-те легла там са заредени. Те ще бъдат разкрити при необходимост, но на този етап такива индикации няма, съобщи за Haskovo.info управителят на Областната болница д-р Славчо Близнаков.

В рамките на повече от година в лечебното заведение са лекувани 15-тина бежанци с различни диагнози. „Сред тях няма нито едно опасно заразно заболяване“, категоричен е д-р Близнаков. Последните 5-6 души, лекувани през изминалите две седмици в Хасковската болница са предимно деца.  

Към днешна дата в МБАЛ – Хасково са настанени майка с две деца. Едното е със стомашно разстройство, а другото – с вирусна инфекция.

Те са от дома в Пъстрогор, добре са и утре ще бъдат изписани, уточни д-р Славчо Близнаков.

През последното денонощие българо-турската граница нелегално са преминали 91 души, 41 от тях са сирийски граждани, съобщават от пресцентъра на МВР. Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица. Той е надхвърлен със 211 места.

От начало на годината до края на септември нелегално преминалите границите на България са 5815. Увеличението е седем пъти спрямо миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button