Хасково

Елин Рахнев: Да не слагаме ДДС на сълзата, усмивката и мечтите

ТеатърДа не слагаме ДДС на сълзата, усмивката и мечтите. Това според режисьора на моноспектакъла „Речта на селския крал“ Елин Рахнев е посланието на постановката.

Премиерата е днес от 19 часа на сцената на хасковския театър „Иван Димов“. Спектакълът по текст на Румен Леонидов и с участието на актьора Диян Мачев ще се играе и утре в същия час. След това „Речта на селския крал“ ще се постави в София, където се очаквало с голям интерес, разказа на пресконференция екипът на продукцията.

ТеатърПиесата е дебют за Леонидов в театъра, а за пръв път Рахнев се изявява като режисьор. Последният заяви, че се чувства добре в Хасково и разкри, че без тукашния театър постановката е нямало да бъде реализирана.

Румен Леонидов обясни, че основните проблеми в спектакъла са противопоставянията: село-град, Изток-Запад, криворазбраната демокрация и цивилизация. Той сподели, че постановката ще си е изпълнила целта ако след нейния край хората си тръгнат с повод за размисъл. Според него това е публицистична пиеса, която ни казва, че оцеляването не трябва да става на всяка цена. За Леонидов държавата и управлението се крепят на селския кмет и за това той е неговият герой. „Той е кралят в своето невидимо кралство, но е честен мъж и българин“, допълни Румен Леонидов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button