Хасково

Първокласниците от „Климент“ осиновяват пеликана Филип

презентацияПървокласниците от хасковското ОУ „Климент Охридски“ ще осиновят пеликана Филип от Спасителния център в Стара Загора, похвалиха се от школото.

Тази сутрин учениците от Iа и IIг клас изслушаха презентация за застрашените видове птици, които се срещат и в Хасковска област. Инициативата е на ръководството на училището и на Българското дружество за защита на птиците. Лектор пък бе Николай Терзиев от дружеството.

Учениците се запознаха с 15 вида птици и се впечатлиха най-много от царския орел, египетския лешояд и пеликана.

В края на презентацията децата бяха поканени от Терзиев на наблюдение с бинокли. То ще се проведе в събота от 9:30 часа на входа на парк „Кенана“. В него могат да се включат и всички желаещи хасковлии. Разходката из гората ще продължи половин час. Инициативата се организира по повод Европейските дни на птиците.

Това е поредната инициатива на ОУ „Климент Охридски“ и Дружеството за защита на птиците. Само преди малко повече от месец на стена в двора на „Климент“ бяха изрисувани фази от живота на лешояда.

Презентация   Презентация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button