Хасково

Възпоменателна изложба на Валентин Кузминов в столицата

ИзложбатаИзложба в Руския културно-информационен център в София напомни за нашия съгражданин Валентин Кузминов, който тази година щеше да навърши 75 години. Роден в Подмосковието, завършил Университета по изкуствата в Москва, той свързва съдбата си с България, където преминава по-голямата част от жизнения и творческия му път.

В Хасково работи като конструктор по промишлена естетика и художник. Член е на местното дружество на Съюза на българските художници. Участва в изложби в Москва, Хасково и Пловдив, изброява съпругата му Ирина Чавдарова. Негови картини са притежание на Градската галерия в Хасково, обществени институции, частни колекции.

Специалистите считат Кузминов за типичен представител на руската академична школа. От картините му струи тишината и величието на необятната руска природа. Есениновска тишина- така е наречена експозицията от графика, акварел и пастел, в която не липсват и картини от хасковския край. Тя е показвана и във Варна.

Изложбата бе открита от Дмиитрий Шиланков, завеждащ отдел „Култура“ в Руския център. Председателят на хасковското дружество на художниците Симеон Тодев очерта пред присъстващите образния свят на Валентин Кузминов.

Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button