Хасково

Хасковската спешна помощ против SMS – известяването на тел. 112

ЛинейкиРаботещите в Центровете за спешна медицинска помощ в областта са против въвеждането на SMS – известяването на спешния телефон 112.

Основното притеснение на медиците е, че едно текстово съобщение от 120 символа няма да може да даде точна информация за състоянието на пациента.

Центровете за спешна помощ разполагат с долекарски екипи, лекарски за първа помощ и реанимационни. В зависимост от случая се преценява кои специалисти да бъдат изпратен на съответния сигнал за помощ.

„Това става на база на събраната информация от оператора на тел. 112 за състоянието на пациента. Едно текстово съобщение ще ни носи много оскъдна информация и ще бъде в ущърб на нуждаещия се, защото няма да може да се определи степента на спешност на случая. Затова прекият контакт е много важен.“, смята началникът на Центъра за спешна помощ – Хасково д-р Петя Радева.

Ако бъде въведено, SMS – известяването ще усложни още повече работата на Центровете за спешна помощ и ще разпилява и без това ограничения им ресурс.

Д-р Радева и колегите й подкрепят стартиралата преди дни национална подписка срещу въвеждането на SMS – известяването на тел. 112 макар все още да не са се включили в нея.

До този момент са събрани около 3200 подписа, което е над 40% от работещите в Спешна помощ в цялата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button