Регион

Правят канализация и водопровод в Свиленград за 50 милиона лева

Първа копкаДо края на следващата година 2 000 души в Свиленград ще имат изцяло нова ВиК и канализационна мрежа. Това ще стане възможно благодарение на спечелен от местната администрация проект на стойност 48 милиона лева. 

Първата копка бе направена днес в кв. „Капитан Петко Войвода“, където никога досега не е имало канализация, а хората са разчитали на септични ями. Кметът на Свиленград Георги Маналов заяви, че изграждането на ВиК мрежата ще сложи край на проблемите на хората там.

По проекта ще бъде построена и пречиствателна станция за отпадъчни води, което ще реши един важен екологичен проблем на Свиленград с международно значение, защото водата се излива в река Марица.

Европейските средства няма да са достатъчни за изграждането на ВиК инфраструктура в цялата страна. Това е изводът на ръководството на оперативната програма „Околна среда“. Според ръководителят й Малина Крумова едниственият вариант за финансиране на мрежите и тяхното поддържане е поскъпването на питейната вода.

Видео Вижте още във видео репортажа

 Първа копка  Първа копка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button