Хасково

Млади орнитолози наблюдаваха птиците на Кенана

Наблюдението на птицитеПри слаб интерес премина, организираното от Българското дружество за защита на птиците, наблюдение на птици в парк  Кенана. Едва две момичета дойдоха, за да опознаят хвъркатите – Румяна и Жени.

За ученичките това е първо организирано наблюдение. За да се насладят на птиците в парк „Кенана“ от Дружеството  им раздадоха бинокли.

Те наблюдаваха пойни птици, гълъби, косове и кълвачи.

Инициативата се организира за 20-та поредна година и е по повод Европейските дни на птиците. Те се отбелязват в над 30 държави на стария континент.

„Тези дни ни позволяват да се откъснем от ежедневието, да излезем сред природата и да си спомним колко важна е тя„, коментира Николай Терзиев от БДЗП – Хасково. Тази година Европейските дни на птиците са с акцент върху мигриращите птици.

Причината е, че това са редки видове, които изискват много усилия за опазването им. Като пример Николай Терзиев посочи египетския лешояд, който след пребиваването си в България мигрира в Северна Африка и Азия. „Нашите усилия са абсолютно безпредметни ако само хората в страната ни се опитваме да го запазим. Необходимо е да се обединят усилията на много хора, за да помогнем за запазването на биологичното разнообразие.“, допълни Терзиев.

Наблюдението на птиците Наблюдението на птиците

 

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button