Хасково

Хасковска област в челната класация по ученически практики

Срещата22% от учениците в  ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград са участвали в ученически практики през миналата учебна година.  По този показател гимназията изпреварва сродните 10  училища в Хасковска област.

В класацията следват ПГЕПТ ”Захари Стоянов” в Харманли, ПГ по туризъм  „Александър Паскалев“ в Хасково, ПГ „Капитан Петко войвода“ и ПГХХТ „Проф.Асен Златаров“в Димитровград, Финансово-стопаската гимназия в Хасково.

СрещатаТова съобщи на регионалната конференция на учители и наставници по проект „Ученически практики“ Дарина Станчева, старши експерт по професионално образование в РИО-Хасково. Интерес към проекта са проявили и средните училища в Ивайловград, Симеоновград, Стаамболово, Тополовград и Караманци. 

Да предоставят качествена практическа подготовка  в реални работни условия са помагали 116 наставници от партньорите-работодатели. Мнозина от 511-те ученици-практиканти са получили предложение за сезонна заетост и сключване на трудови договори.

СрещатаНа форума изявените професионални гимназии  представиха основните дейности в практическото обучение на своите възпитаници и направиха предложения за оптимизиране ролята на наставниците и наблюдаващите учители.

Хасковска област е на едно от първите места по брой на ученици, включили се в проекта. Изпреварват я София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора. Целта на проекта, финансиран с 30 млн лв  от Европейския социален фонд ,е да се повиши успешната реализация на младите хора на трудовия пазар.

До края на месеца предстои  конференция „Бизнес-система на професионалното образование и обучение“ в столицата и Дни на професиите в Сливен, съобщиха от РИО.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
roditel
roditel
06.10.2013 12:04 12:04

Ало даскалите от Механото не ви ли е срам да прибирате парите на децата. Срамота.Всички плащат само вие сте селски Хитреци да прибирате и стотинките на децата.

Back to top button