Регион

201 бежанци над капацитета в Любимец и Пъстрогор, почват имунизации

БежанциС 201 бежанци е надхвърлен капацитета на домовете в Любимец и Пъстрогор към днешна дата.

В свиленградското село са настанени 457 души като 372 от тях са сирийски граждани. В Любимец пък настанените са 344. Само 47 от тях са дошли от Сирия. Капацитетът и на двата дома за бежанци е по 300 души.

През уикенда нелегално преминалите българо – турската граница са 361 лица. 197 от тях са сирийски граждани, съобщават от МВР.
С тях в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР в страната са настанени общо 3050 лица.

БежанциНяма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка, уточняват от пресцентъра на МВР.

С цел да се избегне избухване на епидемии от днес Министерството на здравеопазването започва имунизиране на всички деца бежанци от 13-месечна до 15-годишна възраст с петвалентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенца, полиомиелит. Месец по-късно децата ще бъдат имунизирани с тривалентна ваксина срещу морбили, паротит, рубеола. По този начин сирийчетата ще бъдат защитени срещу осем основни заразни болести.

От Регионалната здравна инспекция ще доставят за бежанските центрове в областта и дезинфектанти.

Ваксинацията в Пъстрогор днес съвпадна с поредния протест на бежанците, които недоволстват срещу бавната процедура по даване на статут.

Видео Още вижте във видео репортажа

 Бежанци  Бежанци
 Бежанци  Бежанци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button