Хасково

Джуджета стават великани в „Приказна вселена“

"Приказна вселена"Джуджета стават великани в новия куклен спектакъл „Приказна вселена“ на хасковския театър „Иван Димов“.

Пиесата е на Петър Ванчев, а постановката – на Янко Митев. Сценографията и куклите са дело на Нина Данева, автор на музиката е доц. Веселин Койчев, а в представлението участват актьорите: Димитър Атанасов, Катя Бръмбарова, Петър Влайков и Силвия Предова.

Митев обясни, че при подготовката на „Приказна вселена“ е хвърлен много труд, а като ефекти е използван почти целият театрален арсенал. Малките зрители ще видят звездолет, който лети из Млечния път и аварийно каца на непозната планета, населявана от великани и джуджета.

Някои джуджета с чисти помисли в пиесата започват да летят и се превръщат във великани. Има и великани с ниски страсти, които стават джуджета. Посланието към децата е, че човек е толкова голям колкото са големи неговите цели и мечти, обясни Митев.

Премиерата на „Приказна вселена“ е утре, 8 октомври, от 18 часа с цена на билета 3 лв. Спектакълът ще се играе и на 13 октомври от 11 часа.

 "Приказна вселена"  "Приказна вселена"

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button