Хасково

Температурите около нулата извадиха антифриза

АнтифризС падането на температурите хасковските магазини за авточасти и бензиностанциите извадиха на видно място бутилките с антифриз.

И тази сутрин бе мразовита в Хасково с измерена минимална температура от 0,6 градуса, което е само с 3 десети повече от рекорда. Предната утрин пък бе рекордно студена – минус 1,2 градуса. Прогнозата за вторник е отново за сутришни температури около нулата, а на места са възможни и мъгли.

Все още шофьорите не купуват масово антифриз, но това се очаква да се промени с падането на дневните температури, които днес достигнаха до 18 градуса. Въпреки това вече има предлагане на антифриз за стойности до минус 60 градуса. Цената му е от 3,80 лв. за литър, а ако бъде купен на стек от 12 шишета, литърът излиза 3,50 лв. От сервизите обясниха, че за автомобила са необходими от 3 до 5 бутилки течност в зависимост от неговата система.

По думите на продавачите, паралиите слагат чист антифриз в колите си, докато обикновените шофьори го разреждат с вода, при което течността замръзва до минус 30 градуса. Но температурите в България рядко падат до толкова.

По бензиностанциите има течност за чистачки от 9,75 лв. за 2 литра, както и в по-големи разфасовки до 20 лв., която обаче замръзва при минус 20 градуса.

От сервизите посочиха, че шофьорите още карат с летните гуми. Очакванията са, че след първия дъжд и падането на температурите хората масово ще започнат да слагат зимните гуми.

 Антифриз  Антифриз

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ijfsk
Ijfsk
07.10.2013 21:10 21:10

Антифриза на първата снимка е пълно менте. Още на първото загряване почва да яде алуминия на двигателя и до края на сезона главата и гарнитурите си отиват.Сами преценете кавко има в него. На цена 3,50 с печалбата на търговеца , посредника , производителя , цена на шише капачка , етикет , машина за пълнене и фолиране.На подобна цена се продават антифризи без инхибитори т.е предпазваши от разяждане на алуминия от етилен-гликола. Последния е силно разредени и няма да изъдрожи и н а- 20 градуса , камо ли на -60.

Back to top button