Хасково

12 от Хасково вече поискаха евросаниране

Саниране12 са заявленията от Хасково за безвъзмездно саниране до 75% по европейски проект.

Това стана ясно на третата информационна кампания на Министерството на регионалното развитие по проект „Енергийно обновяване на българските домове“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Днес от 15 до 18.30 часа на пл. „Свобода“ се раздават информационни материали за проекта, а от 17 часа в Областния информационен център (ОИЦ) е срещата с управители на етажна собственост. Същите инициативи ще се проведат и утре, 8 октомври, а на 9 октомври брошурите ще се раздават пред ОИЦ.

Проектът обхваща 36 града, сред които е Хасково и е с продължителност 3 г. – от 2012 до 2015 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 50 млн. лв. За всяка одобрена сграда собствениците получават финансова помощ до 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда.

От оперативната програма ще се покрият изцяло разходите за обследване за установяване на техническите характеристики на сградата, включително изготвяне на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност. Подпомага се и процеса по обновяване чрез предоставяне на заеми или банкови гаранции. Целта е да се подпомогне осигуряването на дела от 25% на собствениците на сградата.

Саниране   Саниране

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button