Регион

Искат затваряне на пътя Димитровград-Хасково за 6 месеца

Иво ДимовПътят между Димитровград и Хасково да бъде затворен за 6 месеца е поискал строителят на автомагистрала „Марица“ – „Марица Хайуей“. 
Това съобщи кметът на Димитровград Иво Димов, който е получил писмо за становище от областна дирекция на МВР-Хасково.
 
„Това е безумие, огромна глупост“, заяви Димов, който е резолирал отговора си до МВР с три пъти „не“. По думите на кмета, затварянето на пътя ще доведе до огромни загуби за икономиката на двата града. Много хора ежедневно пътуват за работа в съградието, сред които и стотици ученици. 
 
Обходният маршрут през с. Добрич, който предлагат от „Марица Хайуей“, пък удължава пътя само в едната посока с 25.6 км. Димов заяви, че едно подобно затваряне на междуградския път би било приемливо за 1-2 седмици, но не и за половин година. Според кмета, ако зимата не позволява строителна работа, пътят можел да остане затворен и до 8 месеца. За Димов подходящ би бил варианта на работа със затварянето само на едно от двете пътни платна. 
 
Димитровградският кмет заяви, че ще опита всички законови начини за да се противопостави на затварянето на пътя. Той каза, че ако трябва ще поиска среща с премиера Пламен Орешарски.
Димов припомни, че моментът с исканото затваряне на отсечката е много неподходящ и заради течащата реконструкция на пътя в Каснаково, предстоящото започване на канализацията и водопровода за десния бряг на река Марица, както и реконструкцията на жп надлеза в града през пролетта. По думите на кмета, силно засегнати от затварянето на пътя ще бъдат и жителите на с. Крепост, които за да стигнат до Димитровград ще трябва да минават по Е 80 през Горски извор и Добрич.
 
Потърсен за коментар, кметът на Хасково Георги Иванов, който е в чужбина, заяви че при всички положения затварянето на пътя не трябва да се случва. Той уточни, че затварянето на участъка ще е на територията на община Димитровград след с. Крепост, но изяви готовност да участва в един бъдещ протест. Неговият съвет бе да се потърсят законовите форми и изисквания. Според Иванов от строителя на магистралата трябва да се изискат документите за организацията на движението, които са заложени още в началото на обществената поръчка. Опасенията са да не би строителят в желанието си да икономиса средства да е променил тези документи в движение. И хасковският кмет каза, че пътят позволява да се извършва строителство при отворено за движение едно пътно платно. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.10.2013 13:38 13:38

ЩОМ ТРЯБВА СЕЛЯНДУРИТЕ ЩЕ ПЪТУВАТ ПО 10 КМ ДОПЪЛНИТЕЛНО ПО ОБХОДНИ МАРШРУТИ.

В ЦЯЛ СВЯТ КАТО ИМА ТАКИВА НЕЩА ГИ ПУСКАТ ПО ОБХОДНИ ПЪТИЩА.

НОРМАЛНО Е ОБХОДНИТЕ ПЪТИЩА ДА СА ПО ДЪЛГИ.

ХЕМ ИСКАТЕ МАГИСТРАЛА ХЕМ НЕ ИСКАТЕ.

СЕЛЯНДУРИ СТЕ В ХАСКОВО ВСИЧКИТЕ.

Анонимен
Анонимен
09.10.2013 13:41 13:41

МОЖЕ И ПРЕЗ УЗУНДЖОВО И ЧЕРНОГОРОВО – 24 КМ
ПРЕЗ КАСНАКОВО ДОБРИЧ – 27 КМ

НИЩО НЯМА ДА ВИ СТАНЕ СЕЛЯНДУРИ ТАКИВА.

патило
патило
09.10.2013 14:37 14:37

Ония шумкари с камерите, дето се крият по храстите ще умрат гладни !

Селяндурка
Селяндурка
09.10.2013 14:39 14:39

Еееей Гражданин, я си дръж мнението в миризливата уста. И не обиждай на селянин, в кой ли хамбар те е родила майка ти…

Селянин
Селянин
09.10.2013 21:52 21:52

Ей отворен правещ се на гражданин тип. За какъв се мислиш ти? Обиждаш, пък сигурно си роден в селската здравна служба, или в стаята на баба си.
Ако трябва да ходиш на работа и да минаваш с 50 км. повече ще станеш такъв гражданин какъвто си сега – „мухльо“, ще даваш мнение ( и то малоумно). От къде си бе откъсак ?
Ей такива като теб трябва да им налагат глоба за всяка простотия която изръсят. Не те е срам „гражданин“ от село.
П.С.: да занеш, че те разкрихме – ти си роден на село и там си учил.

Анонимен
Анонимен
09.10.2013 22:29 22:29

Хасково само се наричат град.
в него не живеят селяни, а селяндури.
гражданите живеят в големите градове.
не можеш да ги накараш да работят в събота и неделя.
получават по добри заплати от вас.
правят им магистрали.
на някои и метро.
а вие селяндури имате един магазин, шефовете ви третират като роби на работните ви места и не ви дават заплати. кмета ви лъже че ви управлява а прави други неща.
а вие какво на всички се нагаждате, навеждате им се до земята и се хващате за палците. не давате мигачи като завивате или спирате. спирате автомобилите си пред кауфланд и ако може и вътре ще спрете какво от това че паркинга е празен. минавате напряко през бензиностанцията аванти за паркинга на кауфланд за да спестите 1 стотинка а като гледам колите които го правят струват доста повече.
КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ ЗА ДА ПРОМЕНИТЕ ВСИЧКО ТОВА А?
КЪДЕ Е ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО А?
ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ВСИЧКОТО ТОВА УПРАВЛЕНИЕ.
ВИЕ СТЕ СИ ГО ИЗБРАЛИ ИЛИ „НЕИЗБРАЛИ“.

a
a
10.10.2013 11:23 11:23

ти толкова подробно ги знаеш тук маршрутите, че 100 % си от някоя европейска столица хахахахах я кажи ти какво си променил бе чикиджия, на колко управнци и работодатели си възразил и колко пътя си построил, че знаеш как се отварят и затварят пътища. патак. голям гражданин бе хахахах да ти завиди човек

гост
гост
10.10.2013 11:27 11:27

в кои т.нар. големи градове не се работи в събота и неделя, че ми стана много интересно аххахахахахахаха от къде падаш бе? ходи си смени дилъра, че нещо ти се губи връзката с реалния свят 🙂

haskovlija
haskovlija
14.10.2013 19:07 19:07

i v haskovoto i v dimitrovgrad4eto vsi4ki sa ,,gragdani,,ot selata!!!!!!tova si e samata istina-neka da si ja priznaem?!!!!!problema ne e v tova koi e ot selo,a kakvo mu e misleneto -mantaliteta,kakavto e v tezi grad4eta za sagalenie?!!!!!v dimitrovgrad imat goljamo samo4uvstvie za se*e si bez pokritie?!!!!edinstvenoto hubavo neshto e,4e te se podkrepjat i zashtitavat za razlika ot haskovlii?!!!!!

Back to top button