Регион

Капитан Андрево и Лесово блокирани, без облекчения за турските шофьори

Опашките на границатаТоварни автомобили не се пропускат от тази сутрин и през двата ни гранични пункта н Турция – ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово.

На българска територия преди Капитан Андреево опашката е повече от 20 километра, а преди Лесово – 10.

Колоните от камиони ще продължават да се увеличават докато турските превозвачи не отблокират пунктовете Капъкуле и Хамзамейли. С тирове те са затапили входа към южната ни съседка в знак на протест срещу проверките на ДАИ на товарни автомобили. По информация на Министерството на транспорта, акцията, която стартира в понеделник, е по линя на TISPOL (Европейската мрежа на службите на пътна полиция). Турските превозвачи обаче смятат, че акцията е насочена срещу тях. Превозвачите се оплакват, че българските власти им налагали солени глоби безпричинно.

За са успокоят ситуацията, със съгласието на министъра на транспорта, от снощи проверяващите от ДАИ спряха да глобяват турските шофьори, а само да записват нарушенията им. Мярката бе предприета с надеждата, че турските превозвачи ще отблокират граничния пункт. Това не само, че не се случи,  а напротив – бе блокиран и ГКПП Лесово. Така от днес на обяд облекченията за турските шофьори отпаднаха. Те ще бъдат глобявани ако бъдат хванати в нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Име
Име
10.10.2013 8:58 8:58

Какво значи „а само да записват нарушенията им“ ?

Back to top button