Регион

Кметът на Ивайловград гост на празника на Лонго

ИвайловградКметът на община Ивайловград Диана Овчарова бе специален гост по повод празника на побратимения френски град Лонго.

За официален празник на град Лонго е избран деня на железничарите, заради особеното значение на железницата за френския град. В миналото покрайнините на града са били известни с мините с природни богатства, за развитието на които голяма роля е изиграла именно железницата.

Гостите от Ивайловград се включиха дейно в празничните чествания с презентация на историята на българските железници. Освен това те разказаха на домакините за града ни като съпоставиха снимки от преди 100 години и днес. Ивайловградската делегация представи още гранично контролно-пропускателня пункт Ивайловград и неговото икономическо и културно влияние върху града и общината. Пред френските домакини беше представена и най-известната туристическа дестинаця в Ивайловград антична вила „Армира“.

Ивайловград Язовир Ивайловград

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button