Хасково

Тракийци честваха юбилей с литературно-музикална вечер

СрещатаС поетично-музикален спектакъл Тракийското дружество в Хасково и читалище „Тракия“ отбелязаха 100-годишнината от разорението на тракийските българи. Групата за художествено слово изпълни стихове на Недялко Диев от стихосбирката му „Тъга по Бялото море“, за която Haskovo.info писа.

Автентични народни песни поднесе дамската вокална група „Тракийска дъга“.

Председателят на дружеството Кирил Сарджев авансово поздрави активния деятел на организацията Недялко Диев с неговата 70 годишнина. Поезията на Диев носи нестихващата тъга на прокудените от родните места тракийски бежанци, която генетически се пренася върху техните потомци, отбеляза в словото си Генка Канева, ръководител на клуба по художествено слово.

Никога не слагай точка на своята вълнуваща лирика, пожела на юбиляра председателят на читалищното настоятелство Димитрия Христова.

Диев получи поздравителни адреси и цветя и от читалище „Яворов“, където членува в литуратурната студия „Зорница“ и написа текст на читалищния химн, а също от клуб „Родолюбие“.

Срещата Срещата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button