Регион

Правят уникални пеещи фонтани в Баните

Минерални бани, архивЗа изграждането на уникални пеещи фонтани кандидатстват от община Минерални бани. Решението вече бе прието на последната сесия на местния парламент.

Проектът е на стойност около 200 000 евро и е по оперативна програма „Развитие на селските райони“. От общината обясниха, че проектът вече е входиран в Държавен фонд земеделие и чака да бъде класиран.

Водният атракцион ще се намира в центъра на Минерални бани срещу сцената. Той ще е на площ от 600 квадратни метра и включва 4 фонтана, които ще са вързани с музикална уредба. От общината обясниха, че уникалното на проекта е, че предвижда монтирането на скара, по която ще може да се върви по водата между пръските на пеещия фонтан. Подобно съоръжение все още нямало в България и можело да бъде видяно в Русия и Австрия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button