Хасково

7 години застраховател съди сираче от Хасково

Панчо Карамфилов11-годишно дете може да бъде осъдено да изплаща стотици хиляди левове заради катастрофа, при която е загинал баща му. Роднините на малката Веселина от Хасково вече 7 години се чудят как е възможно да бъдат подложени на подобен тормоз. Съди ги застрахователната компания.

Бащата на Веселина – Веселин Карамфилов загива при катастрофа край Харманли на 7 октомври 2006 година. На завой край село Поляново Веселин губи контрол над автомобила и се забива челно в идваща насреща цистерна. Полицейско разследване установява, че виновен за катастрофата е хасковлията.  Той е бил изряден и е имал актуална застраховка “Гражданска отговорност”. Собствениците на тежкотоварния автомобил получават близо 6000 лева за щетите по камиона.

Застрахователите обаче имат законното основание да заведат регресен иск срещу наследниците на загиналия. Единственият такъв обаче е дъщерята Веселина.

Роднините разказват, че на практика детето е наследило няколко стола и маса, както и останките от катастрофиралата кола. След две инстанции съдът постановява присъда в полза на застрахователите.

Лъч надежда идва от писмо на застрахователите, които твърдят, че няма да искат пари от детето. В него те уведомяват роднините, че от морални съображения се отказват от по-нататъшно издирване на правата си, каквото и да е решението на съда.
Това писмо обаче не отменя предстоящото дело, тъй като няма правна стойност, смята братът на Веселин юристът Панчо Карамфилов. Още повече, че според Закона за задълженията и договорите никой няма право да се отказва от консумиране на възникнали права.

ВидеоВижте още във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button