Регион

Млади огнеборци на турнир в памет на жертва от Лим

Млади огнеборци, архивСто млади огнеборци ще мерят сили в Ловеч на турнир, организиран в памет на Юлиян Манзаров, който загина във водите на р. Лим, докато спасяваше своите съученици, съобщиха от МВР.

Състезанието е утре, 12 октомври, на тренировъчния стадион на ФК „Литекс“. Сред младите огнеборци са и отборите на Димитровград и Свиленград.

Надпреварата включва две дисциплини: бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия. В турнира ще се включат ученици на възраст от 12 до 16 г.

Състезанието, което е под патронажа на кмета на община Ловеч Минчо Казаков, се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Българска федерация за пожароприложен спорт. Съорганизатори са община Ловеч, ОУПБЗН-Ловеч и Фондация „Ангели от Лим“. Турнирът е част от спортния календар на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, а от 2007 г. е включен и в националния календар на извънучилищните дейности на Министерство на образованието и науката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button