Хасково

На Курбан Байрам Алейдин Шакир заколи 200-килограмово теле

Курбан Байрам200-килограмово теле заколи за Курбан Байрам Алейдин Шакир от хасковското село Караманци. Животното Шакир е отгледал сам. „Почти всички вярващи, които имат възможност колят коч или теле. На тези, които нямат ще раздадем„, обясни бившият кмет на селото.

Според него най-важното на днешния празник е роднини и приятели да се съберат и да си вземат прошка.

За Фатмагюл – съпругата на Алейдин е чест да участва дейно в подготовката на празничната вечеря и да впечатли гостите с  вкусни гозби.

Курбан Байрам„Ще изчистя, после ще сготвя, а след това ще посрещам гости. Чакаме близки и приятели от България и Турция. Надявам се около трапезата тази вечер да се съберем много хора. Ще има баклава, къпана баница и най-важното – месото“, разказа Фатмагюл.  

Тази сутрин свещеният за всички мюсюлмани празник започна с тържествена молитва във всички 42 джамии в област Хасково. 

Празникът е свързан със силата на вярата и готовността за жертвоприношение в името на Аллах и символизира смирението, покаянието, помирението и опрощението. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button