Хасково

БЧК раздава на социално слаби по 25 кг хранителни продукти от днес

БЧКПо 25 килограма хранителни продукти раздава БЧК на социално слаби от областта от днес. Инициативата е по програма „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещи се лица“ Първите, които ще се възползват, са жителите на Димитровград, които са 1963.

Право на подпомагане имат лицата, получили целеви помощи за отопление през 2012-2013 г., майки-осиновителки, лица отглеждащи деца с увреждания, семейства с еднократна помощ за ученик, лични асистенти на хора с увреждания, както и ветерани от войните.

Общият брой на хората от региона, които ще бъдат подпомогнати е 11 897. В Хасково и селата от общината раздаването на хранителните продукти ще започне от 21 октомври.

Всеки, който има право на подпомагане, ще получи ориз, брашно, захар, олио, зрял фасул, леща, конфитюр, пчелен мед, вафли и картофено пюре.

Българският Червен кръст раздава за шеста поредна година храни от интервенционните запаси на Европейския съюз.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хранителни стоки онлайн
хранителни стоки онлайн
05.02.2015 15:16 15:16

Чудесно е че има подобни фондации и хора, които се грижат за тези, които нямат финансови възможности дори да си закупят продукти от първа жизнена необходимост. В страната ни има изключително бедни.Населени места където няма работа, а животните,които се отглеждат биват откраднати и така хората остават без нищо.Дано по често им се раздава ядене.

Back to top button