Хасково

Застрахователите се отказаха от иска си срещу сирачето от Хасково

Панчо Карамфилов с майка сиЗастрахователите, които вече седем години съдят 11-годишно сираче от Хасково, заявиха пред съда днес, че се отказват от иска си. Това стана на първото заседание по възобновеното дело, което се гледа от тричленен състав на Окръжния съд.

Застрахователите не се явиха, тъй като били нередовно призовани. Преди два дни обаче в съда е постъпила молба от тях, в която заявяват пълен отказ от иска си и молят делото да бъде прекратено. Адвокатът на 11-годишното момиче поиска съдът да прекрати производството, а първоинстанционното решение да бъде обезсилено.

Дали това ще се случи ще стане ясно на 15 ноември, когато Хасковският окръжен съд ще постанови своето решение.

Както Haskovo.info писа решението на Темида няма да бъде лесно, тъй като според Закона за задълженията и договорите никой няма право да се отказва от консумиране на възникнали права.

„Надяваме се това, което ще реши съда да е в полза на детето. Така най-накрая ще се постави край на една голяма несправедливост„, коментира след края на делото чичото на 11-годишното момиче – юристът Панчо Карамфилов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button