Регион

Финансовите отчети на Димитровград и Ивайловград заверени с резерви

ПариГодишните финансови отчети за 2012 г. на общините Димитровград и Ивайловград са заверени от Сметната палата с резерви . Причината е, че са „констатирани съществени отклонения, които не дават вярна и честна представа за финансовото състояние и имуществото“.

Общините Хасково, Любимец, Харманли, Свиленград и Минерални бани попадат в графата „заверка без резерви с обръщане на внимание.“  Това означава, че в отчетите им са констатирани несъществени отклонения, които не биха повлияли на потребителите на информация, уточняват от палатата.

Броят на общините-отличници общо в страната е 20 пъти по-малък от фигуриращите в горната класация.  Налага се изводът, че в общините е необходимо допълнително подпомагане и контрол за подобряване на финансовата им отчетност, твърди Сметната палата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button