Хасково

6 млн. лв. влизат в Хасковско по проекти с Турция

ПроектиНад 6 млн. лв. ще влезнат в Хасковска област по проекти от трансграничното сътрудничество (ТГС) между България и Турция. Това съобщи Иван Делчев, ръководител на техническия секретариат по ТГС.

Днес в областна администрация се проведе семинар зе бенефициенти „Изпълнение на проекти“. Договорите за субсидия по проектите са сключени през 2013 г. по Втората покана за набиране на проектни предложения по програмата.

Три от проектите са в община Хасково и са на стойност 372 776 евро. Става въпрос за проекти на неправителствени организации, сред които е и Хасковската търговско-промишлена палата. Те са за обучителни програми, обмен и разработване на софтуер в полза на бизнеса.

В Димитровград проектът е един с бенефициент общината за изграждане на паркинг до Неделния пазар на стойност 560 000 евро. Един проект има и в община Харманли на стойност 125 000 евро.

В Любимец спечелените проекти са два: от общината на стойност 130 000 евро и от читалище „Братолюбие“ – 627 000 евро. В Маджарово пък ще правят туристическа инфраструктура за 550 000 евро. Свиленградското читалище „Просвета“ ще бъде обновено с 650 000 евро.

Общо сключените договори в граничните области Бургас, Ямбол и Хасково са 48 с бюджет 11.6 млн. евро.

Проекти   Проекти

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
До Узунжовеца Г.Иванов.
До Узунжовеца Г.Иванов.
16.10.2013 16:15 16:15

Лапа,лапа,лапааа,айде кмете ще падне гушене пак аъъ…?

Back to top button