Хасково

Пускат общинска телевизия през ноември

Георги Иванов, архивРешение за създаване на общинско предприятие „Хасково – ТВ“ ще бъде разгледано на предстоящата на 25 октомври сесия на хасковския общински съвет.

Вносител на докладната е кметът Георги Иванов. С решение на местния парламент от 14 декември 2012 г. на градоначалника бе възложено да проучи възможността за създаване на Общинско телевизионно студио.

За Haskovo.info Иванов обясни, че студиото ще се намира в бившия офис на РСО „Марица“ в малкия Бизнес център. Телевизията първоначално ще стартира като кабелна след което е възможно да стане ефирна. Инвестицията ще е между 30 000 и 40 000 лв., обясни кмета. Той допълни, че ако общинският съвет приеме решението, телевизията ще може да стартира до 20 дни.

„Целта е да не се допуска изкривяване на информацията само от една телевизия в Хасково. Новата медия ще отразява обективно предимно общински новини“, допълни градоначалника.

Екипът на общинската телевизия ще е от 9 души: управител, по двама оператори, репортери и монтажисти и по един специалист излъчване на програми и рекламен мениджър. За местата в новата медиа ще бъде обявен конкурс. Иванов сподели, че в общинската телевизия е възможно да попаднат служители с опит от закритата наскоро ТВ „Рекординг“.
Необходимите средства за месечни разходи са в размер на близо 9000 лв., което включва заплати, консумативи и други разходи.

Георги Иванов уточни, че на следващ етап ще бъде създадено и общинско радио. Общински вестник обаче няма да се прави, защото работата там е по-тежка, допълни кмета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button