Регион

Щъркели решиха да останат в Димитровград

ЩъркелНяколко щъркела явно решиха да зимуват в района на Димитровград.

Наш читател ни изпрати снимки на бял щъркел, който въпреки лошото време тези дни, се разхожда спокойно в района на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии „Асен Златаров“. Повечето от птиците отлетяха на юг до края на септември. Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците обясни, че вече са получили няколко сигнала за щъркели, които са останали в Димитровград.

„Това са възрастни индивиди, които смятат, че имат по-големи шансове да останат да зимуват тук“, каза Терзиев. Той допълни, че с глобалното затопляне щъркелите отлитат по-късно и е имало случаи на такива, които остават до декември.

От хасковската метеорологична обсерватория съобщиха, че за уикенда се очаква затопляне на времето. В последните два дни паднаха общо 30 литра дъжд на квадратен метър. За днес пък в Хасковска област е обявен код жълто за силен вятър, който може да достигне скорост до 15 метра в секунда.

 Щъркел Щъркел 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button