Регион

Сименовградски родители организират конкурс за детска рисунка

Катастрофата в СимеоновградНационален конкурс за детска рисунка „Не на войната по пътищата“ организират родителите на загиналите на връх Великден 2011 г. в Симеоновград шестима младежи и местната общинска администрация.

Всеки, който иска да се включи в конкурса, може да изпрати до 17 ноември своята творба във формат А4 на адрес: Симеоновград , пл. „Шейновски“ № 3 /сградата на ОбА- Симеоновград/, стая №9.

Право на участие имат всички деца на възраст между 6 и 16 години. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи. Победителите ще получат велосипеди, а останалите призьори – предметни награди и грамоти. С всички рисунки от конкурса ще бъде подредена изложба.

Награждаването на победителите ще бъде на 24 ноември – Световния ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия.

Всяка седмица у нас при пътнотранспортни произшествия загиват повече от 10 души, над 100 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки.

Трите основни причини за смърт на пътя са висока скорост, шофиране под въздействието на алкохол и наркотици и не поставяне на предпазен колан, съобщават от Сдружението с нестопанска цел „Стоп на войната по пътищата“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button