Регион

1 157 бежанци в областта, в Харманли днес запълват капацитета

Бежанци1 157 души са настанени в трита центъра за бежанци в региона. Най-много са хората в Пъстрогор. При капацитет 300 души, там са настанени 431.

В дома в Любимец бежанците са 335. Във фургонния лагер в Харманли все още има свободни места, но се очаква днес те да бъдат запълнени. При капацитет 450 души, настанените бежанци там до тази сутрин са 391.

От пресцентъра на МВР съобщават, че през изминалото денонощие българо-турската граница са преминали нелегално 80 лица. От тях 53 са сирийски граждани. Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР в цялата страна е 3740 лица. Той е надхвърлен със  341 места.

От агенцията са предприети действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила, допълват от МВР.

Видео Вижте при какви условия живеят бежанците във фургонния лагер в Харманли

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button