Регион

Разпъват и палатки в бежанския лагер в Харманли

Лагерът в ХарманлиВзето е решение за разпъване на палатки във временния бежански лагер в Харманли. Първите от тях вече са доставени на място.

Досега чужденците се настаняваха във фургони, чийто капацитет е почти запълнен. При 450 места в лагера вече са настанени 415 бежанци.

Караваните все още не са снабдени с ток, а условията в лагера са лоши, тъй като е студено и няма топла вода. На територията на бившето военно поделение е осигурена лекарска помощ, тъй като сред бежанците има болни хора. Все още обаче няма постоянен преводач, а служителите на Държавната агенция за бежанците са само двама.

Все още не е ясно кога ще започне настаняването в палатките и как те ще бъдат отоплени и осветени. Вероятно ще се разчита на печки на твърдо гориво.

Снабдяването на фургоните с електричество ще стане най-рано след седмица. Очаква се в понеделник да бъде сключен договор с фирма, която да изгради инсталацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kravan
kravan
19.10.2013 19:45 19:45

А знеате ли защо няма преводачи?

Back to top button