Спорт

Исторически триумф за Григор в Стокхолм – първа титла на ниво ATP

ГригорПървата ни ракета Григор Димитров се поздрави с първа титла на ниво ATP в кариерата си. Българинът спечели с 2:6, 6:3, 6:4 срещу световния №3 и водач в схемата Давид Ферер на финала на турнира в Стокхолм с награден фонд 530 165 евро. Състезанието е от категорията ATP World Tour 250. Пред погледите на членове на шведското кралско семейство хасковлията, който е 28-и в ранглистата на ATP и е поставен под №7 в схемата, стана първият български тенисист при мъжете, спечелил титла на равнище ATP.

22-годишният хасковлия имаше един спечелен сет срещу 31-годишния испанец в трите мача, които двамата бяха изиграли помежду си досега. За Григор това е втори финал на ниво ATP, след като в началото на годината той отстъпи в два сета пред шотландеца Анди Мъри на финала в Бризбан (Австралия).

ГригорС днешния си успех Григор попречи на Ферер да стане първият испанец, спечелил турнира в Стокхолм. Димитров направи 3 аса срещу 1 за Ферер в продължилата 2 часа и 10 минути битка на корта в шведската столица. Българинът допусна 2 двойни грешки, а Ферер – 3. И двамата тенисисти реализираха по 3 пробива, като българинът имаше 11 възможности, а съперникът му – 12.

Григор прибави към актива си 250 точки и 95 700 евро, а за финалиста Ферер останаха 150 точки и 50 400 евро от наградния фонд. За младия българин няма почивка, тъй като през следващата седмица ще участва в турнира в Базел – родния град на носителя на рекордните 17 титли от „Големия шлем“ Роджър Федерер. Сравняваният с великия швейцарец Григор може да се изправи срещу своя идол на 1/4-финалите.]

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.10.2013 9:26 9:26

АПЛОДИСМЕНТИ ЗА ГРИШО ! БРАВО

Back to top button