Хасково

СОУ „Паисий Хилендарски“ събира дарения за сирийски деца

УчилищетоДарителска кампания стартира в хасковското СОУ “ Св. Паисий Хилендарски“. Учениците от всички класове събират помощи за децата на сирийските бежанци, настанени на територията на Хасковска област.

Трогнати от бедствената ситуация , в която са изпаднали сирийските семейства, те даряват ученически пособия, хигиенни материали и препарати. Подкрепени от родителите си, учениците носят и пакетирани храни като бисквити, маргарин, захарни изделия за малките обитатели на центровете за бежанци в Пъстрогор , Харманли и Любимец.

Центърът за работа с доброволци СОУ „Св. П. Хилендарски“ е част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци . В продължение на 3 месеца той ще популяризира доброволчеството като дейност в полза на общността, ще привлича и обучава нови доброволци . В навечерието на Международния ден на доброволеца – 5 декември ще бъде връчен приза „Рицар на доброто“.
Благотворителна акция организира и Демократичният съюз на жените в Харманли. Със събраните средства организацията купува хляб за сирийските бежанци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Местен
Местен
21.10.2013 10:25 10:25

Далеч съм от идеята за злоба . Съпричастен съм и към страданието на тези хора . Но все пак това е народ с друго възпитание, религия и самосъзнание най вече. На който скоро ще им сърбаме попарата . Мислите ли , че след , като са се изнесли от страната си с целите си семейства , ще се върнат отново пак там ??? Ние не можем да се оправим с мюсюлманското самосъзнание за идентичност на българо-мохамеданите в страната и гладуващите роми . А вече събираме помощи за трети. Какво ли ни очаква , какво точно правим, какво точно искаме….

koko
koko
21.10.2013 10:32 10:32

нормално – турско училище да събира пари за братята по вяра !!!

Отврат !!!

ррр
ррр
21.10.2013 11:42 11:42

В България няма приоритети!!!При положение че нямаме пари за здраве нямаме достатъчно работни места и сме най бедните си внасяме допълнително главоболие!

Stela
Stela
21.10.2013 14:10 14:10

Bravo na tezi deca ! Te qvno imat golemi surca za da napravqt tazi dobrovolcheska kumpania! Bravo edno golqma BRAVO! Neka produljavat taka

родител
родител
22.10.2013 11:45 11:45

директорката и управлението на това училище да погледнат преди всичко собствения си двор / буквално /, защото същия се руши и е опасен за децата. Освен всичко друго долу до Фз – салон има една шахта, която вече две седмици е без капак и ежедневно покрай нея минават стотици деца!!! Ето това е работата на заспалото ръководство,а не да се натягат на управляващите

;;;;
;;;;
22.10.2013 12:56 12:56

Състрадателност,това липсва на голяма част от нас.Представете си -напускате родния си дом без багаж , без храна и дрехи,за да спасите живата си.Не желая да бъдем на тяхното място,дано не ни се случва това.Трябва да се подаде ръка в такъв момент,Браво на организаторите,Съгласна съм с написаното от родителя,училищният двор се превръща в паркинг,сутрин не можеш да се разминеш от коли,плочкити са окъртени,а когато вали,няма от къде да минеш.Докога в училищният двор ще има паркирани коли,кои са богопомазаните2Мисля,че ръководството трябва да вземе отношение относно това.

Back to top button