Регион

Всички отличници в Езиковата в Димитровград с по 50 лв. и бонус джаз

ЕзиковаПо 50 лв. месечна стипендия ще получават през първия срок всички отличници в димитровградската езикова гимназия „Иван Богоров“, съобщи директорът Красимир Кръстев.

Той обясни, че училището има възможност да отпусне парите за всички с успех над 5.50 и ръководството е решило да не дели децата. Тук с отлични оценки са общо 35 гимназисти.

ЕзиковаСираците ще взимат по 40 лв., а социално слабите по 35 лв. 400-500 лв. са останали и за еднократни стипендии, които ще бъдат раздадени в последствие за постигнати резултати от състезания и олимпиади.

По 50 лв. ще взимат пък само пълните отличници в ПМГ „Иван Вазов“, останалите от 5.50 нагоре – наполовина. По 23 лв. тук ще получават сираците, децата с трайни увреждания и социално слабите.

Както Haskovo.info писа в хасковските ГПЧЕ „Асен Златаров“ и ПМГ „Боян Петканчин“ парите не стигат, заради многото отличници и десетки деца с отличен успех ще останат без стипендии. Отделно пълните отличници в хасковската Езикова взимат по 23 лв., а тези в Математическата – 30 лв.

ЕзиковаВчера и днес в двете димитровградските гимназии имаше едночасови джаз концерти. Те са в рамките на Петия младежки джаз фест, организиран от общината и Акустично джаз трио-Димитровград, начело с Димитър Русев-Мутата. в ПМГ се представиха студенти от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“-София, а в Езиковата – ученици от НУМСИ „Христина Морфова“-Стара Загора. За 19 часа вечерта е предвиден джем сешън в КДК.

Утре е последният ден от феста, в който пред ученици от СОУ „Васил Левски“ ще свирят студенти от АМТИИ-Пловдив. Те ще имат и концерт в 18 часа в камерната зала на КДК заедно с Акустичното джаз трио. Тук ще гостуват и Цветомир Цанков – вокал (Габрово) и Христо Минчев – контрабас (Пловдив). От 20.30 часа в КДК е джем сешънът със специален гост Иван Тодоров – кавал, който е преподавател по музика в Езиковата гимназия.

 Езикова Езикова 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button