Хасково

По един убит на пътя в Хасковска област на всеки 10 дни

Катастрофа, архивНа всеки 10 дни в Хасковска област става катастрофа със загинал, а през ден инцидент с ранени. Това сочи статистиката на Пътна полиция за последните 10 години.

От анализа на КАТ от началото на годината до месец септември става ясно, че в областта са станали общо 178 катастрофи, при които са загинали 16 души, а ранените са 207. Регистрира се увеличение с 9 ПТП в сравнение с периода от 2012 година.

Основната причина за катастрофите е несъобразената скорост, следвана от отнемане на предимство на пешеходец и на автомобили на кръстовище.

Пътните полицаи предупреждават, че през есента и зимата броят на инцидентите се увеличава и шофьорите трябва да са изключително внимателни на пътя. Причините за по-големия брой инциденти по това време на година са неизправност на автомобилите, съчетано с неправилно движение на пешеходците в тъмната част на денонощието. Значителна част от автомобилите са с неизправни светлини, с липсващи или неефективни светлоотразители.

В тази връзка униформените полицаи ще извършват засилен контрол и специализирани полицейски операции, чрез които ще следят за ограничаване предпоставките за тежки пътни инциденти с рисковите участници в движението и насочване вниманието на водачи и пешеходци към факторите за злополуки. Ще се извършва засилен контрол по изправността на осветителните системи и сигнализация на превозните средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button