Регион

С 13 млн. лв. правят канализация на 13 улици в Димитровград

КанализацияПърва копка за полагането на канализация по 13 улици в Димитровград на стойност 13 274 504 лв. бе направена днес.

Началото бе дадено от ул. „Гоце Делчев“ като за 6-8 месеца трябва да бъде подменена 4 219 метра канализационна мрежа.

Предвидена е и рехабилитация на съществуваща водопроводна инфраструктура с обща дължина 1917 метра. Тя е по 9 улици, където ще има нова канализация. Срокът за цялостното приключване на проекта е до края на 2014 г.

Кметът Иво Димов призова димитровградчани към търпимост и толерантност, защото в хода на работата ще има неудобства със затваряне на улици. Отделно този проект съвпада и с ремонта на новата жп линия и изграждането на новия жп надлез. Димов призова и строителите към добра организация на работата си. Градоначалникът успокои, че ремонтът няма да доведе до поскъпване на водата.

Очаква се в скоро време да бъде завършен и първият етап на водопровода, който се изгражда между кварталите „Марийно“ и „Черноконево“. Идеята е след това тръбата да продължи към Меричлери, където имат проблем с високи нива на арсен в питейната вода. По-рано тази седмица кметът на Сталево Панчо Панушев също алармира за лошата питейна вода в димитровградското село.

Канализация   Канализация
 Канализация  Канализация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button