Хасково

„Капризната“ пристигна за „Недялка Симеонова“

ЦигулариУчастниците в започващия утре, 25 октомври, конкурс за цигулари „Недялка Симеонова“ вече са в Хасково. 
Младите таланти се настаниха в хотелите си и веднага отидоха на репетиции в музикалните кабинети на читалище „Заря“. Сред тях бе и 18-годишната бургазлийка Боряна Кралева, която е ученичка в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Момичето ще се състезава в трета възрастова група, където има общо 8 участници. В първия тур тя ще се представи с музика от Бах и Моцарт, а за следващите е подготвила Камий Сен-Санс и пиесата „Капризната“ от Едуард Елгар. Боряна вярва в успеха си и защото е в Хасково със своя преподавател Людмила Иванова. 
 
ЦигулариКакто Haskovo.info писа, общо 32-ма цигулари от 10 държави ще участват на „Недялка Симеонова“. Най-малката цигуларка е 8-годишната софиянка Владена Минева, а най-възрастната – Чен-Йи Ченг от Тайван, която е на 25 г.
 
Откриването на конкурса е в петък от 12.30 часа в театър „Иван Димов“, а награждаването е в неделя от 16 часа.
 
Общият награден фонд, който общината дава на участниците е 5500 лв., а ако има лауреат той ще получи 1200 лв. от сумата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button