Хасково

Съветниците решиха: Общинска телевизия ще ги излъчва

СесияОбщински съвет Хасково прие решение за създаването на общинско предприятие „Хасково – ТВ“. Каналът ще се разпространява от кабелните мрежи и вероятно ще започне излъчване още след месец, обясни кметът Георги Иванов.

В решението на местния парламент е записано, че в медията ще работят общо 9 души, които ще се назначават от градоначалника. Месечната издръжка според предварителните сметки е близо 9 000 лева

По предложение на Албен Манджуков от „Коалиция за Хасково“ в правилника за работа на „Хасково – ТВ“ беше специално записано, че трябва да се осъществява излъчване на сесиите на Общинския съвет. Въпреки че подобни излъчвания са част от дейността и според колегите му не е нужно специално да бъде вписвано, предложението беше прието.

СесияЗа създаването на общинска телевизия гласуваха 28 общински съветници. Станислав Дечев от ГЕРБ се въздържа, а представителите на БСП и Евгения Ангелова от ГЕРБ бяха против. Божидар Драганов от БСП не пожела да обясни защо групата е против решението. Ангелова заяви от трибуната, че няма против създаването на медията, но била притеснена от финансова гледна точка как общината ще се справи с издръжката й като имала предвид, че навремето подари липса на приходи е бил закрит общинският Радио-телевизионен център.

В отговор на това кметът Георги Иванов заяви, че общинските радио и телевизия са били закрити през 1999 година, тъй като се били превърнали в „пристанище на неуспели политици“. Той допълни, че общината не създава фирми с цел печалба, а телевизията трябва да съществува, „за да знаят гражданите какво става„.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.10.2013 10:34 10:34

А решиха ли вече, че сутрин ще почва с „Добро утро, г-н кмете!“, а вечер ще завършва с „Лека нощ, г-н кмете!“.
Не защото като Енвер Ходжа само той е имал телевизор в Албания, а защото само кметът ще си я гледа. И никой не казва колко ще струва това на обикновения хасковски данъкоплатец! Тия 9 000 лева са само прах в очите на хората. Има закупуване на оборудване (знаем откъде ще мине това), ремонти и направа на студия (знаем кой ще ги направи), плащане на лицензи и предавания. Девет хиляди лева няма да им стигнат само за ток, вода, чистачка и портиер.

Анонимен
Анонимен
26.10.2013 10:37 10:37

Исках да кажа чистачки. Защото ще трябват много чистачки да бършат праха и изтупват и почистват имиджа на хасковския кмет.

Back to top button