Хасково

Деца поставят хранилки за птици

Къщиички за птициДеца от различни училища в Хасково утре ще научат как се изработват и поставят хранилки за птици. Поканата е към всички, които искат да помогнат на пернатите да преживеят зимата, през която най-уязвими са малките птички. Сборният пункт е на входа на парк Кенана в 10 ч., очакваме и родители, съобщи екологът Светла Терзиева.

Изработените в съботния ден хранилки ще бъдат поставени на подходящи места в Кенана и периодически ще бъдат зареждани. Който желае, може да занесе хранилка у дома, за да я постави в двора или на терасата.

Акцията за изработване на хранилки за птици е част от информационна кампания „Живият свят около нас“. С нея е ангажирано сдружението „Съюз за възстановяване и развитие“ в Хасково, което изпълнява проект „Омбудсман на природата“, подкрепен от Швейцария

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button